ALGEN OY
SAILMAN tarjoaa huippuluokan veneitä kaiken tasoisille purjehtijoille. Valikoimasta voi valita nopeita ja hauskoja päiväveneitä tai pitkiäkin aikoja merellä tai järvillä seilaavia veneitä.Algen Sailing tunnetaan paremmin veneilijöiden keskuudessa nimellä SAILMAN, joka on toiminut vuodesta 2011 lähtien. Alusta alkaen yrityksen missiona on ollut purjehdus-kulttuurimme kehittäminen ja monipuolistaminen.

SAILMAN on esitellyt suomalaisille veneilijöille erityyppisiä veneitä, kuten kolmirunkoisia trimaraaneja ja kaksirunkoisia katamaraaneja perinteisten yksirunkoisten rinnalla. Lisäksi yksirunkoisissa veneissä on ollut mukana köliveneitä, joissa on sisään kääntyviä kölejä joiden etu on matalampi syväys.

Erilaisten venetyyppien lisäksi SAILMAN on korostanut, että veneiden ei pidä olla mahdollisimman suuria ollakseen mukavia purjehtia ja hyviä oleskella. Nyt on selvästi nähtävissä, että veneiden suuri koko ei ole enää itsetarkoitus, vaan että käyttötarkoitus ratkaisee veneen valinnan. Nykyään ihmiset haluavat vapaa-ajallaan harrastaa muutakin kuin vain purjehdusta. Siksi venettä valitessa ajatellaan tarkemmin mitä siltä halutaan. Se voi olla vaikka satunnaisesti päiväpurjehdus lähivesillä, se voi olla vauhtia haluaville trimaraani tai katamaraani, jolla voi nauttia vauhdista, tai se voi olla viikonloppupurjehduksiin ja lomiin tarkoitettu sopivan kokoinen perhevene.

Koska nykyihmisillä on kiire ja pitää ehtiä tehdä paljon töitä ja harrastaa erilaisia asioita, on yhä enemmän tullut esille purjehduksen vaikutus ihmisen terveyteen ja ennen kaikkea mielialaan. Alla olevasta kuvalinkistä voi lyhyesti lukea miten purjehdus vaikuttaa ihmisen terveyteen:


Tutustu SAILMANin tarjontaan paremmin klikkaamalla ao. kuvalinkkiä: 
Broadblue on Englantilainen
yritys, joka valmistaa myös pienehköjä katamaraaneja. Ne soveltuvat erinomaisesti meidän vesillemme. Kuvassa on BB385 malli.


Weta trimaraani tunnetaan jo ympäri maailman. Se tuli kuuluisaksi erinomaisista purjehdus-ominaisuuksistaan ja kohtuullisesta hinnastaan.